ИНТЕРВЮ

Лице в лице с Лидевей Еделкорт

Екологично, креативно, но и сантиментално. Бъдещето според една от най-известните прогнозиращи тенденциите в световен мащаб би трябвало да е фокусирано повече към хората. То ще се характеризира с по-бавни действия и по-добро осъзнаване на реалните ни потребности.


Ли Еделкорт е консултант за мода, текстил и различни други производствени сектори, с насоченост към устойчивостта.


Нейните области на наблюдение включват изкуството, модата, дизайна и потребителската култура. Тя развива дейността си основно в Париж, където създава своята агенция Trend Union, и в Ню Йорк, където създава програмата „Текстил“ за магистър по изящни изкуства в Училище „Парсънс“

Прогнозите й не са разочаровали никого никога. Когато Ли Еделкорт, един от най-уважаваните прогнозиращи в сферата културата и изкуството, посочи новите естетически ориентации и тенденции за облеклото, то светът на модата, текстила и дизайна осмисля думите й и се захваща за работа.Зелената книга представя тенденциите за 2021 г. според Ли Еделкорт. Разделена на различни теми, тя предлага безплатна консултация, за да изградите своя собствена емоционална нагласа в името на едно по-зелено общество.Естествените цветове и влакна - Ли предпочита конопа, лена и копривата пред памука, за който се разходва твърде много вода. В близко бъдеще те ще бъдат много търсени.Всяко изображение, одобрено от Ли Еделкорт, трябва да е съвършено във всеки един детайл. Нейните публикации са признати в цял свят поради високото си качество и наситеност на съдържанието.


Поетичен кадър от Майкъл Баумгартен Две ръце, две поколения показват водата, най-ценния ресурс, който трябва да бъде съхранен и предаден.


В манифеста си Anti Fashion Ли твърди, че модният свят е достигнал точката, от която няма връщане назад. Случващата се социална промяна ще доведе до повече креативност на потребителите и до възраждане на текстилния сектор.A Labour of Love предлага вникване в творчески процеси, като тъкане на стан и рециклиране на отпадъчни материали. Написана от Ли Еделкорт и Филип Фиммано.