НОВИ ХОРИЗОНТИ


Нашето мото е

Утре

Започвайки с въпроса „Каква е ролята на културните институциии?“, Фондация Прада отваря врати за широката публика за да представи създаването на градската култура: продължаващо проучване, насочено към изучаване на различни изразни средства, с помощта на които се въздейства върху изграждането на настоящето и близкото бъдеще


Възстановено промишлено археологическо пространство, преустроени стари сгради и нови конструкции. Душата на Фондация Прада в Милано определено е сътворена благодарение на проекта на холандското архитектурно студио OMA, ръково¬дено от Рем Колхаас. Снимка на Бас Принсън, 2018. Копирана от Фондация Прада


Фондацията събира произведения на изкуството и ги показва в оригиналната им среда, предлагайки нетиражирани до този момент интерпретации на съвременността

Когато трябва да дефинираме визията на Миучия Прада, със сигурност ще определим стремежа й да надхвърли отдавна установеното, познатото и постигнатото като нейна силна страна. Тя винаги е отправяла предизвикателства към обикновените неща, предлагайки безпрецедентни интерпретации на съвременността, като е поставяла под лупа модели, технологии, материали, символи и икони, предизвиквайки дискусии и провокирайки хората да мислят.


Bel Air Trilogy от Валтер Де Мария, датираща от 2000-2001 г. Три модела Chevrolet Bel Air от 1955 г. са полирани като в автокъща. Внимателното вглеждане обаче улавя спадналите гуми, липсата на огледала за обратно виждане и железен прът, преминаващ през горната част на купето на автомобила. Това е само красиво натрупване на материя. Творбата се намира в кулата в Секция Атлас, в която се помещава постоянната колекция на фондацията.Le Studio d'Orphee (Студиото на Орфей), Жан-Люк Годар. Студиото за запис и монтаж, жилището и творческото ателие на великия френски режисьор сега е реконструирано на първия етаж на южната галерия, за да позволи на зрителите да влязат в пряк контакт с творческия процес на филмовото изкуство.
Corner Door and Doorframe (Ъглова врата и каса на врата), 2014-2015 е постоянна инсталация от Робърт Гобер. Американският скулптор обикновено смесва реалността със сюрреалистичното, за да очарова, смути и обърка посетителя.


„Кой е мечката?“ е заглавието на изложбата на Саймон Фудживара. Горе: Две снимки от изложбата, показвана в момента във Фондация Прада в Милано. Работата му разглежда темата за идентичността, която през последните години става все по-размита и неопределена.Бар Luce е замислен от американския режисьор Уес Андерсън. Емблематично и носталгично място, което посреща посетителите на миланската фондация.


La Torre (Кулата), нова сграда в комплекса Фондация Прада, проектирана от Рем Колхаас.

„Спрете да рисувате“, курирана от Питър Фишли във Фондация Прада във Венеция. Изложбата разглежда значението на живописта като изразно средство в съвременното изкуство. Горе: Откъде идва енергията, От 1, от Яна Ойлер (2014). Долу: Без заглавие, Джош Смит (2021).