Atelier Collections: Дизайнът формира Културата, и обратно

Животът се развива, когато авангардни личности поставят под съмнение границите на установеното. Росана Орланди е точно такава авангардна личност. В интервюто ни с нея тя разкрива, защо дизайнерите често я наричат „мама“, и споделя любовта си към Милано.. Милано е световната столица на дизайна. В същото време там е Глобалният център за дизайн на Идеал Стандарт.

Милано е това магическо място, където най-великите дизайнери и архитекти създават авангарден за епохата, в която живеят, дизайн. Черпейки вдъхновение от подобно наследство, Идеал Стандарт отново е в челните редици на развитието на културата на дизайна. Курирани и създавани от Роберто Паломба, Atelier Collections са творчески израз на следващото поколение красиви форми, емоционални цветове и перфектно техническо майсторство. Те предначертават пътя към бъдещето.

Дизайнът е едно от израженията на културата и благосъстоянието. Но той е и много повече от това. Това списание включва статии, целящи да предизвикат диалог за културата. „Скритият остров“ е за Хомбройх, място, където творчеството и архитектурата взаимодействат с пейзажа. Статията ни за осезателността и елегантността на „Текстила“ е допълнена от красива история за това, как Каролина Мацолари е превърнала своите проучвания на тъканите в база за създаване на съвременно изкуство.

Цветовете са едно от изразните средства на дизайна. Цветът, който характеризира Atelier Collections е червен. Но кое червено? Тухлено червеното, червеното на нара или някое друго? Възприятията за червено варират от културни ценности до природни феномени. Франческа Валан е авторитет в CMF-дизайна (цветове, материали и покрития). В статията тя ни представя експертните си познания за широкия спектър на червените нюанси и емоциите, за които те загатват. И тъй като за Вашето добро самочувствие, разбира се, допринасят и развлеченията, препоръчваме нашата водеща история „Читателят в банята“.

Нашата марка е вдъхновена от културата, изкуствата и технологичния прогрес. Същевременно, водени от нашето основно убеждение „Заедно за по-добро“, ние от Идеал Стандарт допринасяме както за развитието на културата на дизайна, така и за това, хората да се чувстват добре.

Торстен Тюрлинг

Изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл

Горе. Лусио Фонтана (Lucio Fontana), Неонова структура за Деветото триенале в Милано, 1951 (2010) Окачената арабеска от флуоресцентна светлина с дължина сто метра се извива на последния етаж на сградата Аренгарио (Arengario) в Милано. Това е най-скоро откритото изложбено пространство на Музея на ХХ век (Museo del Novecento), където са показани над 400 произведения на италианското изкуство от XX век. Залата на Фонтана обгръща Пиаца Дуомо (Piazza Duomo) в светеща прегръдка, символ на градския пейзаж на целия град, пулсиращ център на живота в Милано.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies